KONTAKT:
mob: 00385 91 66 55 444
music.star@ri.t-com.hr
 
   
   
Klapa Lungomare


Klapa Lungomare

Klapa Lungomare djeluje na klapskoj sceni već punih dvadeset godina bez prekida, što se zasigurno odražava na visoku kvalitete izvedbe. Jedna su od poznatijih klapa u Istri.

Uspješno su nastupali gotovo na svim festivalima klapskog pjevanja osvojivši brojne nagrade i priznanja. Njeguju tipičan oblik klapskog pjevanja i uglavnom izvodeTalijanske i Istarske kompozicije. U ovom sastavu djeluju dvije godine. Umjetnički voditelj klape je Vižintin Marino.

 

Album Bokaleta je novi glazbeni uradak Klape Lungomare i broji 14 pjesama, sve skladbe su izvorne, pučke, istro – venetske, ali su njihovi starinski prizvuci aranžirani na moderan način, pa se s pravom može citirati etnomuzikologa, glazbenog pedagoga i dirigenta, Joška Čaletu, današnje klapsko pjevanje vidi kao kao „urbanu tradiciju“.

Većinu galzbenih obrada potpisuje Ljubo Stipišić Delmata, jedan od hrvatskih najboljih poznavatelja klapskog pjevanja, a ostale su aranžirali Nello Milotti, Noliani, Macchi, Giuseppe de Marzi i profesor u umaškoj osnovnoj glazbenoj školi Davor Kovačević. Ovo je prvi Cd takve vrste snimljen u Istri na kojem su podjednako zastupljene autohtone pjesme koje se izvode na čakavštini i venetskom dijalektu, te u klapi s pravom smatraju da će postati jedinstven i originalan glazbeni suvenir visokog umjetničkog dometa u Istri.
Nosač zvuka snimljen je u studiju R3 Radio Pula pod budnim okom i uhom Alda Spade, koji se uz Marina Vižintina potpisuje i kao producent albuma. Zanimljivo je i likovno rješenje tj. dizajn omota na kojem je oslikan prepoznatljiv simbol grada Umag – stilizirani Trg slobode. Kako je Cd sniman povodom proslave dvadesete obljetnice klape – u prvome planu naslovnice nudi nam se „BUKALETA – BOCCALETTA“ (ujedno i naziv Cda) s kojom možemo nazdraviti slavljenicima, klapi „Lungomare“.

   
 
Medijski pokrovitelji
 
 
ADRIA RENAULT
 
   
Novi List
Glas Istre
 
   
Kanal Ri
NIT
Tv Nova
Ri Tv
 
   
 radio Maximum
Radio Istra
Radio Umag
radio Ok
Pomorski radio, Radio Bakar
radio Jadranka
radio Gorski Kotar
radio Labin
Cocktails band
www.izlasci.net
liburnija
barkjun